Krumlovský Masopust
Hlasovat Hlasovat Hlasovat Hlasovat Hlasovat
0 0

Obrázek

Pojďme si znovu připomenout tradice masopustního veselí. V programu nebude chybět pravá masopustní veselice, ani masopustní průvod městem.

Masopust vstoupí do města už v pátek 5. února. Městem v 15.00 hodin projde průvod v čele s Doudlebskou koledou a v restauraci pivovaru Eggenberg se následně můžete těšit na tradiční lidovou zábavu. Uvidíte zde např. ukázku domácí zabijačky, zakoupit si můžete speciality nejen ze zabijačky, ale i jiné dobroty, posedíte či si zatančíte a děti se mohou zabavit v dětském koutku. Celkovou atmosféru příjemně doplní kapela Good Company a vystoupení folklórního souboru Jitřenka.

Obrázek  

Během sobotního odpoledne 6. února tradičně oživí otáčivé hlediště divadelní seskupení PRORADOST tentokrát s představením NocK a od 16.00 hod.  se můžete o historii masopustu dozvědět více na Masopustním koncertu a besedě v Klášteře klarisek. Vystoupí zde soubor Hof-Musici.

Obrázek  

Tradiční masopustní průvod vyrazí do ulic v úterý 9. února v 16.00 hodin. Koleda žáků Základní umělecké školy v Českém Krumlově, studentů Střední uměleckoprůmyslové školy sv. Anežky České, muzikantů, výtvarníků a občanů města Český Krumlov rozveselí a pobaví návštěvníky zábavným programem, za který si vyslouží koblihy, koláčky i „ohnivou vodu". Průvodu budou v letošním roce dominovat masky „s dotekem exotiky - v rytmu Ria.

www.ckrumlov.cz/masopust

 

Komentáře

TOPlist