Velikonoce na zámku Žleby
Hlasovat Hlasovat Hlasovat Hlasovat Hlasovat
0 0

Obrázek

Státní zámek Žleby letos opět pořádá jedinečné velikonoční prohlídky, při kterých dospělí i děti mohou prožít a poznat Velikonoce poněkud jinak, než jsou zvyklí. Udělejte si výlet, na který určitě dlouho nezapomenete.

Zámek Žleby vás zve na tradiční velikonoční prohlídky, které provedou malé i velké návštěvníky jarně vyzdobeným zámkem. Prohlídky i jejich velikonoční trasa jsou každý rok jedinečné a neopakují se. V komnatách na vás čeká bohatá výzdoba, povídání o velikonočních zvycích, jarní pranostiky a nesmí chybět ani vůně a teplo roztopené historické kuchyně. A kdo ví? Možná se setkáte i s pravým nefalšovaným vodníkem.

Na zámku bude probíhat také velikonoční dobový jarmark, kde na vás budou čekat řemeslníci a obchodníci s tradičními českými výrobky. Na programu je i venkovní divadelní představení pro děti i dospělé nebo ukázka dravců ze žlebské obory.

Pro děti bude v předzámčí připravený koutek k hraní a malování. Pro nejmenší bude v zámeckém divadle připravena inscenace plná známých pohádek, bajek a anekdot. Potkáte se v ní se zajícem, liškou, ježkem, medvědem, vránou i myší, uslyšíte známé melodie ale také méně známé říkanky.

Obrázek

Obrázek  Obrázek

Foto: Archiv státního zámku Žleby, autor Markéta Surovcová

 

Komentáře

TOPlist