Cizrnová pochoutka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cizrnová pochoutka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 15043 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
400 g | Cizrna konzervovaná |
1 špetka | Kmín drcený |
1 špetka | Koriandr mletý |
1 špetka | Kurkuma |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
100 g | Mléko kefírové |
2 polévková lžíce | Ořechy vlašské |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Trikolora výhonky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 18,0mg |
Draslík | 230,4mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 31,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cizrna konzervovaná, Kmín drcený, Koriandr mletý, Kurkuma, Ořechy vlašské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko kefírové, Pepř černý mletý, Trikolora výhonky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cizrnová pochoutka postup přípravy receptu:
1 | Cizrnu necháme okapat, nálev uschováme pro pozdější použití. Výhonky omyjeme a necháme okapat. |
2 | Oloupaný česnek jemně nasekáme, vložíme na rozehřáté máslo, trochu podusíme a přidáme cizrnu. Silně okořeníme a necháme další 3 minuty restovat. Poté přidáme okapané výhonky, krátce zahřejeme a rozdělíme na talíře. |
3 | Kefír rozmícháme s nasekanými ořechy a nálevem. Touto směsí přelijeme jídlo a na závěr vše ozdobíme bylinkami. |
Poznámka
Servírujeme teplé.