Vepřové srdce v kari - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové srdce v kari
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 18420 |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Kari koření |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
50 g | Sádlo škvařené |
50 g | Salám měkký |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Vepřové srdce |
125 ml | Vývar z hovězích kostí |
125 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 233,8mg |
Draslík | 658,1mg |
Vláknina | 222,5mg |
Vitamín A | 238,1mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,1mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kari koření, Sádlo škvařené, Salám měkký, Sůl, Vepřové srdce, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové srdce v kari postup přípravy receptu:
1 | Očištěné vepřové srdce omyjeme a nakrájíme na plátky. |
2 | Do mísy dáme trochu vývaru, kari koření, pepř, sůl, promícháme a vložíme plátky srdce. Necháme marinovat asi 1 hodinu. |
3 | Potom maso na rozehřátém sádle opečeme po obou stranách, přilijeme zbylou marinádu a vývar, přidáme na kostičky nakrájený salám a dusíme doměkka. |
4 | Nakonec do omáčky přilijeme smetanu rozkvedlanou s moukou a chvíli povaříme. |
5 | Každou porci posypeme nasekanou petrželkou. |
6 | Podáváme s vařenými bramborami. |
Bohužel jsem neměla čas naložit srdce na celou hodinu, myslím ale, že to vůbec nebylo na škodu. Musím ovšem říct, že dušení probíhalo dlouze - srdíčko bylo pořád tvrdé, dusila jsem nejméně hodinu. Výsledek stál ale za to!