Krémová rajčatová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krémová rajčatová polévka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 1952 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
2 krajíc | Chléb konzumní |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 hrst | Petržel - nať |
3 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
100 g | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 693,0mg |
---|---|
Cholesterol | 198,4mg |
Draslík | 28,6mg |
Vláknina | 157,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krémová rajčatová polévka postup přípravy receptu:
1 | Krajíce chleba nakrájené na kostky dáme péct na 15 min. do předehřáté trouby. |
2 | Mouku smícháme se smetanou, přidáme rajčatový protlak, tři hrnky vody a špetku soli. |
3 | Polévku povaříme. |
4 | Žloutky smícháme s máslem v jiném hrnci, pak přes ně vylijeme horkou polévku. |
5 | Promícháme a přidáme hrst nadrobno nasekané petrželové natě. |