Fazolová polévka s těstovinami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolová polévka s těstovinami
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 20877 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 ks | Česnek |
1 ks | Cibule |
150 g | Fazole červené |
0,3 kávová lžička | Pepř bílý |
2 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
100 g | Těstoviny konzumní |
300 g | Vepřové maso libové |
30 g | Vepřový bok uzený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 56,8mg |
Draslík | 584,6mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Fazole červené, Pepř bílý, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel kudrnka, Těstoviny konzumní, Vepřové maso libové, Vepřový bok uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolová polévka s těstovinami postup přípravy receptu:
1 | Přes noc si namočíme barevné fazole do vody a druhý den je dáme vařit v té samé vodě. Jakmile se začnou vařit, tak je scedíme. |
2 | Do hrnce se studenou vodou dáme uvařit uzené vepřové maso. Fazole |
3 | k masu přidáme až za 1/2 hodiny a vaříme dál. |
4 | Mezitím si na pánvi rozpustíme sádlo a usmažíme na něm dozlatova drobně pokrájenou cibuli, přidáme nadrobno nakrájený uzený bůček, sůl, pepř, česnek a petrželku, promícháme, orestujeme a vše přidáme do polévky. Když je maso a fazole měkké, zavaříme do polévky těstovinu podle vlastního výběru. |
5 | Podáváme s drobně nakrájenou zelenou petrželkou. |