Řecký masový koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řecký masový koláč
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25880 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 ks | Hřebíček |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
60 g | Máslo čerstvé |
300 g | Mouka polohrubá |
150 ml | Olej rostlinný |
8 g | Sůl |
250 g | Sýr Eidam cihla 40% |
250 g | Telecí maso mleté |
1 ks | Vejce slepičí |
250 g | Vepřové maso mleté |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 146,2mg |
Draslík | 376,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hřebíček, Kypřicí prášek do pečiva, Olej rostlinný, Sůl, Telecí maso mleté, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řecký masový koláč postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme mouku, olej, sůl, prášek do pečiva a vejce, uhněteme do hladkého těsta. Ve větší pánvi osmahneme na rozpáleném oleji nadrobno nakrájenou cibuli, postupně přidáme mleté maso, sůl, pepř a hřebíček, pár minut osmahneme a odstavíme. Až do vychladlé směsi přimícháme na kostičky nakrájený sýr. Z těsta vyválíme dva pláty, jeden dáme na dno koláčové formy, na něj navršíme masovou směs a přikryjeme druhým plátem těsta. Potřeme rozpuštěným máslem a uprostřed nařízneme povrch do kříže. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut. Můžeme podávat teplé i studené. |
Ha ha, z týhle olejem nacucaný mouky fakt těsto neuděláte. Nevěřím, že z toho někdy autor vážně upekl koláč!
Tak jo, do těsta jsem přidala značné množství hladké mouky a studené vody ( během čehož jsem autorovi přidělila značné množství přezdívek) a tím se mi podařilo udělat těsto. Je v troubě s třičtvrtěhodinovým zpožděním. Jsem zvědavá co tam provede.
Už vím co tam provedl. V