Smažený obalovaný sýr - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažený obalovaný sýr
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 25974 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 ml | Olej rostlinný |
5 polévková lžíce | Strouhanka |
300 g | Sýr Eidam cihla 40% |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 350,3mg |
Draslík | 101,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 282,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 9,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Strouhanka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažený obalovaný sýr postup přípravy receptu:
1 | Sýr nakrájený na silnější plátky obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Postup zopakujeme, ale při obalování vynecháme mouku. |
2 | Obalený sýr zprudka smažíme po obou stranách na pánvi na rozpáleném oleji dozlatova. |
3 | Podáváme ihned. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a tatarská omáčka nebo smažené hranolky.
U českého smažáku moc záleží na výběru sýra. Jak se roztéká, není to nic moc. Musí být kvalitní.
Musí být hodně rozpálený olej, aby se to rychle upeklo. Pak sýr nemá čas aby se roztekl. Smažím různé druhy sýra a většinou se mi to podaří.
Klasika ...
Nojo klasika . Ale dobrá klasika !