Bramborové placky na grilu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové placky na grilu
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3040 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
4 ks | Brambory vařené ve slupce |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 kávová lžička | Provensálské koření |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
6% Kalorie 117 kcal
Kilojoule 489kJ
4% Sacharidy 15 g
7% Tuky 5 g
16% Sodík 317 mg
8% Bílkoviny 4 g
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 345,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá, Olej olivový, Provensálské koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mám ráda provensálské bylinky, ale tady jsem dala malinko méně. Placky jsem připravovala na grilovací pánvičce, kterou jsem lehce přetřela olejem. Spotřebovala jsem jen o trochu více mouky. Chutnaly celé rodině, vhodným doplňkem bude nějaký dip. Placky se taktéž dají využít jako příloha. Za mě palec nahoru.