Německý jablkový koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Německý jablkový koláč
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 35179 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
175 g | Cukr krupice |
2 ks | Jablka |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
175 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mléko polotučné |
175 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Tuk |
3 ks | Vejce slepičí |
drobenka | |
---|---|
85 g | Cukr krupice |
85 g | Máslo čerstvé |
115 g | Mouka pšeničná hrubá |
2 kávová lžička | Skořice mletá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 80g |
---|---|
Cholesterol | 262,7mg |
Draslík | 219,8mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 73,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Jablka, Kypřicí prášek do pečiva, Tuk, Vejce slepičí, Cukr krupice, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Německý jablkový koláč postup přípravy receptu:
1 | Na drobenku v míse smícháme hrubou mouku, cukr, skořici a máslo. Vypracujeme těsto, zabalíme do fólie a uložíme do chladničky. |
2 | V míse utřeme máslo s cukrem do pěny, přidáme citronovou kůru a po částech vmícháme prošlehaná vejce. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva, promícháme a nakonec vmícháme mléko. Vše ještě chvíli třeme. |
3 | Polovinu těsta vložíme do dortové formy vymazané tukem a na dně vyložené pečicím papírem. Těsto poklademe polovinou oloupaných, na plátky nakrájených jablek, na ně rozetřeme zbylé těsto a poklademe zbylými jablky. Navrch koláče nahrubo nastrouháme vychlazenou drobenku. |
4 | Koláč pečeme asi 50 minut ve středně vyhřáté troubě. Po upečení necháme 10 minut chladnout ve formě, vyklopíme a podáváme teplý. |