Horká čokoláda s levandulovou vůní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Horká čokoláda s levandulovou vůní
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 38077 |
Kategorie: | Nápoje |
Ingredience
40 g | Čokoláda hořká |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 g | Hřebíček |
100 ml | Mléko polotučné |
6 ml | Sirup javorový |
80 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Levandule - květ |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 101,2mg |
Draslík | 247,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr krupice, Hřebíček, Sirup javorový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Smetana 33% (šlehačka), Levandule - květ mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Horká čokoláda s levandulovou vůní postup přípravy receptu:
1 | Čokoládu nalámeme na malé kousky. Mléko přelijeme do hrnce a uvedeme k varu, přidáme smetanu a hřebíček a vaříme 6 minut. Poté odstavíme z plotny, vyjmeme hřebíček a přisypeme kousky čokolády. Bez varu necháme rozpustit. Přilijeme javorový sirup, dochutíme cukrem a přisypeme levanduli. Nápoj vyšleháme v mixéru a ihned servírujeme. |
Poznámka
Místo levandulového květu a javorového sirupu, můžeme použít levandulový sirup.
Je to super recept
Vynikající recept s javorovým sirupem a levandulí. cukr už není ani nutný