Dýňové lívance s borůvkovým džemem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dýňové lívance s borůvkovým džemem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 38417 |
Kategorie: | Lívance, placičky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
250 g | Džem borůvkový |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
375 ml | Mléko kefírové |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
400 g | Protlak dýňový |
0,5 kávová lžička | Soda jedlá |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
250 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 20,7mg |
Draslík | 57,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Olej slunečnicový, Soda jedlá, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko kefírové, Mouka pšeničná hladká T 650, Protlak dýňový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Džem borůvkový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Dýňové lívance s borůvkovým džemem postup přípravy receptu:
1 | V míse ušleháme kefír a vejce. Poté ke směsi přidáme dýňový protlak. |
2 | Následně přimícháme mouku, cukr, kypřicí prášek do pečiva, jedlou sodu, špetku soli a šleháme, dokud nevznikne hladké těsto. |
3 | Na pánvi rozpálíme olej a pomocí naběračky tvoříme lívanečky, které na pánvi pečeme. |
4 | Hotové lívance odkládáme na talíř, mažeme borůvkovým džemem a zdobíme lžičkou zakysané smetany. |