Velikonoční beránek z banánového těsta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Velikonoční beránek z banánového těsta
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 40176 |
Kategorie: | Třená těsta |
Ingredience
250 g | Banány |
250 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
250 g | Hera |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
250 g | Mouka pšeničná hladká |
4 ks | Vejce slepičí |
Na vymazání | |
---|---|
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 83g |
---|---|
Cholesterol | 251,3mg |
Draslík | 605,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,4mg |
Vitamín E | 13,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Hera, Mouka pšeničná hladká, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Velikonoční beránek z banánového těsta postup přípravy receptu:
1 | Banány rozmixujeme, z bílků ušleháme pevný sníh. |
2 | Změklou Heru utřeme s prosátým cukrem, přidáme postupně žloutky, vanilkový cukr, banány a mouku s kypřícím práškem. Na závěr do těsta „zabalíme“ sníh z bílků. |
3 | Těsto vlijeme do formy, kterou jsme vymazali máslem a vysypali hrubou moukou. |
4 | Beránka pečeme v předehřáté troubě zhruba 45 minut. Zda je beránek upečený, ověříme vpíchnutím špejle do těsta. Pokud se na špejli těsto nelepí, je beránek upečený. |
Poznámka
Podle vlastního uvážení můžeme vychladlého beránka polít čokoládovou nebo bílkovou polevou.