Velikonoční dort s hruškovým krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Velikonoční dort s hruškovým krémem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 40628 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
140 g | Cukr moučkový |
30 g | Kakao - prášek |
60 g | Mouka pšeničná hladká |
60 g | Solamyl - bramborový škrob |
4 ks | Vejce slepičí |
Na náplň | |
---|---|
800 g | Kompot hruškový |
0,3 kávová lžička | Skořice mletá |
800 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
20 g | Solamyl - bramborový škrob |
3 balení | Ztužovač šlehačky |
Na ozdobu | |
80 g | Čokoláda hořká |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 232,7mg |
Draslík | 162,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 141,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kakao - prášek, Vejce slepičí, Kompot hruškový, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Solamyl - bramborový škrob, Smetana 33% (šlehačka), Solamyl - bramborový škrob, Čokoláda hořká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Ztužovač šlehačky nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Velikonoční dort s hruškovým krémem postup přípravy receptu:
1 | Hruškový kompot slijeme (šťávu vlijeme do kastrolu), hrušky nakrájíme na kostičky. Čokoládu nahrubo nastrouháme. |
2 | V míse ušleháme pevný sníh z bílků, po částech zašleháme cukr, vmícháme rozšlehané žloutky a poslední vmícháme prosátou mouku s kypřícím práškem, Solamylem a kakaovým práškem. Těsto vlijeme do dortové formy, kterou jsme vymazali a vysypali. Korpus pečeme zhruba 40 minut v troubě předehřáté na 175°C a poté necháme vychladnout. |
3 | Odměříme 250 ml šťávy z hruškového kompotu, přidáme skořici a Solamyl. Směs za stálého míchání svaříme, poté odstavíme, vmícháme pokrájené hrušky a necháme vychladnout. |
4 | Vychladlý korpus rozkrojíme na tři placky. Smetanu se ztužovačem vyšleháme dotuha. Třetinu smetany smícháme s hruškovou směsí a potřeme spodní díl dortu. Přiklopíme druhou placku, kterou potřeme druhou třetinou šlehačky. Přiklopíme posledním dílem, dort potřeme zbylou šlehačkou a vršek posypeme strouhanou čokoládou. |