Velikonoční řezy z čokoládových sušenek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Velikonoční řezy z čokoládových sušenek
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 40630 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
175 g | Máslo čerstvé |
400 g | Sušenky BeBe kakaové |
Na krém | |
---|---|
175 g | Čokoláda bílá |
100 g | Cukr moučkový |
300 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 plátek | Želatina plátková |
350 g | Žervé |
Na ozdobu | |
50 g | Čokoláda hořká |
1 kávová lžička | Kakao |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 75,9mg |
Draslík | 8,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 36,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Sušenky BeBe kakaové, Čokoláda bílá, Smetana 33% (šlehačka), Žervé, Čokoláda hořká, Kakao mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Želatina plátková nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Velikonoční řezy z čokoládových sušenek postup přípravy receptu:
1 | Čokoládové sušenky rozdrtíme válečkem a v míse je utřeme se změklým máslem. Směs rozetřeme a upěchujeme na plech, který jsme vyložili alobalem, a asi půl hodiny uložíme do chladu. |
2 | Želatinu necháme nabobtnat ve vodě podle návodu, bílou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme zchladnout. V míse utřeme žloutky s cukrem a žervé a přimícháme zchladlou čokoládu. Do směsi přimícháme scezenou želatinu, dobře promícháme a necháme vychladit. Smetanu a bílek ušleháme a střídavě vmícháme do krému. Hotový krém rozetřeme na sušenkový korpus a pod fólií necháme v chladničce alespoň tři hodiny ztuhnout. |
3 | Poté řezy ozdobíme hrubě nastrouhanou čokoládou, zaprášíme kakaem, nakrájíme a podáváme. |