Recept

Velikonoční slaná roláda

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 40640
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

300 g Listové těsto
1 ks Vejce slepičí
Na náplň
4 polévková lžíce Kopřiva
1 kávová lžička Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Mléko polotučné
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
160 g Šunka dušená
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 509 kcal
Kilojoule 2 131kJ
8% Sacharidy 29 g
46% Tuky 35 g
10% Sodík 199 mg
37% Bílkoviny 21 g

Velikonoční slaná roláda postup přípravy receptu:

1

Kopřivy opereme, přelijeme vroucí vodou, necháme okapat a nasekáme. Vejce rozšleháme s mlékem.

2

Vejce na másle usmažíme na kaši, vmícháme kopřivy, osolíme a opepříme.

3

Listové těsto rozválíme na plát, do středu poskládáme plátky šunky, potřeme vaječnou směsí a srolujeme.

4

Roládu přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a v troubě předehřáté na 200°C pečeme dorůžova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept