Velikonoční slaná roláda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Velikonoční slaná roláda
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 40640 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
300 g | Listové těsto |
1 ks | Vejce slepičí |
Na náplň | |
---|---|
4 polévková lžíce | Kopřiva |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Mléko polotučné |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
160 g | Šunka dušená |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 352,5mg |
Draslík | 118,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí, Kopřiva, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Velikonoční slaná roláda postup přípravy receptu:
1 | Kopřivy opereme, přelijeme vroucí vodou, necháme okapat a nasekáme. Vejce rozšleháme s mlékem. |
2 | Vejce na másle usmažíme na kaši, vmícháme kopřivy, osolíme a opepříme. |
3 | Listové těsto rozválíme na plát, do středu poskládáme plátky šunky, potřeme vaječnou směsí a srolujeme. |
4 | Roládu přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a v troubě předehřáté na 200°C pečeme dorůžova. |