Velikonoční šátečky z listového těsta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Velikonoční šátečky z listového těsta
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 40785 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
600 g | Listové těsto |
100 g | Sýr Eidam cihla 30% |
1 ks | Vejce slepičí |
Na náplň | |
---|---|
600 g | Klobása ostravská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 106,3mg |
Draslík | 19,4mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Sýr Eidam cihla 30%, Klobása ostravská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Velikonoční šátečky z listového těsta postup přípravy receptu:
1 | Z listového těsta vyválíme tenkou placku a rozkrájíme rádýlkem na čtverce. Na každý čtverec položíme plátky klobásy. Těsto složíme do šátečku, kraje přitiskneme k sobě. |
2 | Šátečky klademe na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a v troubě předehřáté na 200 °C pečeme, až těsto zezlátne. Hned po upečení posypeme šátečky strouhaným sýrem. |
Rychlé a jednoduché. Šátečky chutnaly nejlépe, když byly ještě vlažné. Ostravská klobása se sem perfektně hodí.