Nudličky z vepřové kýty se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nudličky z vepřové kýty se zeleninou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 40982 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
60 g | Máslo čerstvé |
300 g | Mrkev kořen |
60 ml | Olej rostlinný |
150 g | Pórek |
120 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
600 g | Vepřová kýta |
250 ml | Voda pitná |
Na jíšku | |
---|---|
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
Na vývar | |
1 ks | Bujón zeleninový |
250 ml | Voda pitná |
Na ozdobu | |
2 polévková lžíce | Pažitka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 173,5mg |
Draslík | 680,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 307,3mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,4mg |
Vitamín E | 10,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Rajčata loupaná (konzervovaná), Vepřová kýta, Voda pitná, Olej rostlinný, Voda pitná, Pažitka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pórek, Smetana 33% (šlehačka), Mouka pšeničná hladká, Bujón zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nudličky z vepřové kýty se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou kýtu nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Mrkev a pórek očistíme a nakrájíme na silnější nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata spaříme, sloupneme a vykrojíme semena, pažitku jemně nasekáme. Ve čtvrtlitru vody uvaříme zeleninový bujón. Z hladké mouky a oleje usmažíme středně tmavou jíšku. Konzervovaná krájená rajčata scedíme a necháme okapat. |
2 | Zeleninu osmažíme na másle, zalijeme vodou, uvaříme a poté scedíme. V rendlíku osmažíme na oleji maso, přidáme cibuli a smažíme, až je maso měkké. Děrovanou naběračkou z pánve vyjmeme maso s cibulí, do výpeku přidáme jíšku, rozšleháme se zeleninovým vývarem a vaříme za stálého míchání. Po deseti minutách přidáme maso s cibulí, rajčata, zeleninu a smetanu a ještě alespoň pět minut vaříme na mírném plameni. |
3 | Směs podáváme ozdobené pažitkou. |