Špenátové nočky se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenátové nočky se sýrem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 40984 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Na strouhanku | |
---|---|
60 g | Máslo čerstvé |
150 g | Strouhanka |
Na těsto | |
160 ml | Mléko plnotučné |
220 g | Mouka pšeničná hladká |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
180 g | Špenát listový čerstvý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Na vaření nočků | |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Na polití | |
100 g | Máslo čerstvé |
Na posypání | |
180 g | Sýr Čedar |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 233,9mg |
Draslík | 380,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,5mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 306,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Strouhanka, Špenát listový čerstvý, Sůl, Vejce slepičí, Sůl, Voda pitná, Sýr Čedar mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špenátové nočky se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Špenát spaříme, přelijeme studenou vodou, necháme okapat a poté jemně nasekáme. Strouhanku osmažíme na másle a necháme vychladnout, petrželovou nať nasekáme nadrobno, sýr nastrouháme. |
2 | V míse rozšleháme vejce s mlékem, přimícháme mouku, smaženou strouhanku, špenát, petrželovou nať, ochutíme solí a pepřem a vypracujeme těsto, které necháme asi půl hodiny odpočinout. |
3 | Z těsta dvěma lžičkami tvarujeme nočky, vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme. Jakmile nočky vyplavou, vyjmeme a necháme okapat. Hned servírujeme posypané sýrem a polité rozpuštěným máslem. |