Pečená uzená krkovice v hořčičné krustě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená uzená krkovice v hořčičné krustě
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 41073 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Uzená vepřová krkovička |
150 ml | Voda pitná |
Na žloutkovou krustu | |
---|---|
3 kávová lžička | Hořčice kremžská |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na vývar | |
1 ks | Bujón hovězí |
150 ml | Voda pitná |
Na brambory | |
1 kg | Brambory |
1,5 l | Voda pitná |
Na salát | |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
120 g | Ředkvička |
Na zálivku | |
4 polévková lžíce | Ocet vinný |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 148,2mg |
Draslík | 948,6mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Voda pitná, Vaječný žloutek slepičí, Bujón hovězí, Voda pitná, Brambory, Voda pitná, Ředkvička, Ocet vinný, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Uzená vepřová krkovička, Hořčice kremžská, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Petržel - nať, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená uzená krkovice v hořčičné krustě postup přípravy receptu:
1 | V misce rozšleháme žloutky s hořčicí, pepřem a jemně nasekanou petrželovou natí. Ve vodě uvaříme hovězí bujón. Brambory vaříme ve slupce, slijeme, necháme prochladnout, nakrájíme na kolečka a v míse přelijeme teplým vývarem. Ředkvičky očistíme, pokrájíme na kolečka, petrželovou nať jemně rozsekáme. Smícháme s olejem ocet, osolíme a opepříme. |
2 | Uzenou krkovici potřeme žloutkovou směsí, vložíme do pekáče se 150 ml vody a v troubě, předehřáté na 200°C, pečeme zhruba 50 minut. Během pečení podléváme výpekem, podle potřeby přilijeme vroucí vodu. |
3 | Mezitím připravíme bramborový salát. K bramborám, přelitým vývarem, přimícháme ředkvičky, petrželovou nať a přelijeme octovou zálivkou. |
4 | Upečené maso krájíme na plátky, podáváme s bramborovým salátem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.