Broskvová marmeláda s banánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Broskvová marmeláda s banánem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 41424 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 69g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 369,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 358,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Broskve mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr želírovací mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kyselina citrónová nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Broskvová marmeláda s banánem postup přípravy receptu:
1 | Broskve omyjeme, zbavíme pecek a dužinu nakrájíme na kostičky. Banány oloupeme a nakrájíme na malé kousky. |
2 | Ve velkém hrnci smícháme kousky broskví, banánů, kyselinu citronovou, želírovací cukr a za stálého míchání přivedeme k varu. Směs povaříme na mírném ohni 5 minut, pak hrnec sundáme ze sporáku. |
3 | Připravenou marmeládu nalijeme do zavařovacích sklenic a vzduchotěsně uzavřeme. |