Velikonoční nádivka s uzeným a zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Velikonoční nádivka s uzeným a zeleninou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 42222 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
170 g | Kapusta kadeřavá |
1 polévková lžíce | Kerblík |
300 g | Králičí maso |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 dl | Mléko plnotučné |
200 g | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 polévková lžíce | Popenec |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Uzené maso vařené |
5 dl | Voda pitná |
4 ks | Žemle tuková |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 346,2mg |
Draslík | 514,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 339,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 509,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kerblík, Králičí maso, Pažitka, Strouhanka, Sůl, Voda pitná, Pepř bílý, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapusta kadeřavá, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mrkev kořen, Uzené maso vařené, Žemle tuková, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Popenec nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Velikonoční nádivka s uzeným a zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Pečené maso z králíka nakrájíme na kostičky, vařené uzené maso nahrubo pomeleme na masovém strojku a oba druhy masa dáme do mísy. Housky nebo žemle pokrájíme na kostky, dáme je do druhé mísy, zalijeme a mlékem. |
2 | Mrkev oloupeme, omyjeme, rozkrájíme na čtvrtky. Společně s omytými listy kapusty krátce povaříme v 5 dl vody. Vaříme asi 8 minut, zeleninu vyjmeme, necháme okapat, nadrobno ji pokrájíme a přidáme k masu. Omyjeme pažitku, lístky popence (bylinka) s kerblíkem drobně pokrájíme a přiložíme k masu. Přidáme ještě rohlíky, které jsme vymačkali z přebytečného mléka, 6 žloutků, sůl podle chuti, pepř a nádivku důkladně promícháme. 6 bílků vyšleháme na tuhý sníh, který zapracujeme do nádivky. |
3 | Zapékací mísu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou, nádivku vyklopíme do mísy, zarovnáme a dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 190°C přibližně 35-40 minut dozlatova. |
4 | Nádivku podáváme teplou i studenou. |