Velikonoční plněné brambory s bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Velikonoční plněné brambory s bylinkami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 43521 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
10 ks | Brambory |
3 polévková lžíce | Kopřiva |
5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Čedar |
10 ks | Vejce slepičí |
2,5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 535,7mg |
Draslík | 863,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,2mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Kopřiva, Sůl, Sýr Čedar, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Velikonoční plněné brambory s bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Lístky z mladé kopřivy a petrželku omyjeme a drobně pokrájíme. |
2 | Omyjeme 10 velkých brambor se zdravou slupkou, dáme je do hrnce, zalijeme 2.5 dl vody a vaříme asi 10 minut dopoloměkka. |
3 | Poté je scedíme, necháme vychladnout, z brambor odřízneme vršek a brambory opatrně vydlabeme malou lžičkou. |
4 | Do každé brambory vložíme 0.5 lžičky másla, nastrouhaný sýr rozklepneme do nich vajíčka, která osolíme, opepříme a posypeme bylinkami. |
5 | Dáme je na pekáček do vyhřáté trouby. Pečeme při 220°C přibližně 15-20 minut. |
6 | Podáváme je horké. |