Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Statkářská bída 5 1
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 43725
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

200 g Brambory
2 ks Cibule
0,5 kávová lžička Kmín celý
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
70 g Mouka polohrubá
0,5 kávová lžička Sůl
200 g Šunka dušená
10 ks Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná
5 dl Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 532 kcal
Kilojoule 2 226kJ
7% Sacharidy 24 g
50% Tuky 38 g
17% Sodík 339 mg
48% Bílkoviny 27 g
Statkářská bída
  • Statkářská bída
  • 1
  • Statkářská bída
  • 2
  • Vložit obrázek

Statkářská bída postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, omyjeme, pokrájíme na kostky, dáme do hrnce s 4-5 dl vody, 0.5 lžičky soli, 0.5 lžičky kmínu, brambory uvaříme doměkka. Vaříme asi 15 minut.

2

Do druhého hrnce dáme 10 vajec, zalijeme litrem vody a uvaříme natvrdo. Vaříme 10 minut, pak je zchladíme, oloupeme a pokrájíme na kostky.

3

Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno. Šunku nakrájíme na kostičky.

4

Ve větší pánvi na másle zpěníme cibuli, zaprášíme moukou, promícháme a usmažíme světlou jíšku. Pak přilijeme smetanu, dobře rozmícháme a pomalu vaříme, dochutíme solí, pepřem a když je omáčka hustá, přidáme šunku, brambory a uvařená vajíčka. Prohřejeme a servírujeme.

Komentáře a hodnocení

 
bruschetta
Statkářská bída
Omáčku jsem pojala spíš jako hustou polévku, s krajícem chleba je to dobrá a sytá večeře grin Palec nahoru.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept