Polévka s lilkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka s lilkem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 43799 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
200 g | Brambory |
100 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
1,5 l | Hovězí vývar základní |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
500 g | Lilek |
70 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mrkev kořen |
100 g | Petržel kořen |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
250 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
150 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 27,0mg |
Draslík | 796,2mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Cibule, Hovězí vývar základní, Kopr čerstvý, Lilek, Petržel kořen, Rajčata, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka s lilkem postup přípravy receptu:
1 | Lilek omyjeme a na pečícím papíru upečeme v předehřáté troubě, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Rajčata spaříme, oloupeme, vykrojíme semena a nakrájíme na osminky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky spolu s cibulí. Petrželovou nať a kopr nasekáme na jemno. |
2 | Kořenovou zeleninu s cibulí zpěníme na másle. Do vroucího vývaru vložíme brambory, osmaženou zeleninu, vaříme zhruba 15 minut. Poté do polévky přidáme lilky, rajčata, sůl a ještě 5 minut povaříme. Na závěr zašleháme smetanu. Do hotové polévky vmícháme posekané bylinky. |