Srbské ražniči - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srbské ražniči
Srbské ražniči
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 484 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Cibule |
200 g | Lečo sterilované |
1 g | Pepř černý mletý |
100 g | Slanina vepřová |
20 g | Sůl |
100 g | Tuk |
1000 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 83,3mg |
Draslík | 462,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Slanina vepřová, Sůl, Tuk, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lečo sterilované, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srbské ražniči postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou kýtu nebo panenskou svíčkovou opláchneme a nakrájíme přes vlákno 4 stejné plátky. Mírně je naklepeme a napícháme s plátky slaniny a cibule na jehly nebo špejle. Osolíme, opepříme, rychleji opečeme na tuku a vyjmeme. |
2 | Do výpeku přidáme lečo a krátce povaříme. |
3 | Nakonec ražniči podlijeme výpekem s lečem a ihned podáváme. |
Moc dobré jídlo, které můžu doporučit. Použila jsem vepřovou krkovici, oproti receptu trochu více slaniny a jednou tolik leča, které jsem malinko zahustila. Jako přílohu jsem měla na páře vařené brambory ve slupce. Pokud je lečo kyselejší, přidávám malinkou špetičku cukru.