Bramborový guláš s uzeninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový guláš s uzeninou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 565 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1800 g | Brambory |
20 g | Česnek |
200 g | Cibule |
1200 ml | Hovězí vývar základní |
1 g | Kmín celý |
0,5 g | Majoránka |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g | Paprika mletá sladká |
1 g | Pepř černý mletý |
500 g | Salám jemný |
100 g | Slanina vepřová |
30 g | Sůl |
100 g | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 56,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,1mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Kmín celý, Majoránka, Paprika mletá sladká, Salám jemný, Slanina vepřová, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový guláš s uzeninou postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory opláchneme a nakrájíme na kostky nebo větší kousky. |
2 | Slaninu nakrájíme na malé kostičky, částečně ji roztavíme a přidáme k ní polovinu dávky tuku. Na slanině s tukem dorůžova osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přisypeme papriku, krátce ji zpěníme, zalijeme trochou teplého vývaru a základ povaříme. |
3 | Do vývaru vložíme nakrájené brambory, přidáme sůl, pepř, kmín a krátce podusíme. |
4 | Ze zbylého tuku a z prosáté mouky připravíme světlou zásmažku a rozmícháme ji ve vývaru. Zásmažkou zahustíme částečně podušené brambory, přidáme česnek utřený se solí a brambory dodusíme doměkka. |
5 | Nakonec guláš dochutíme drcenou majoránkou, přidáme oloupaný a na malé kostky nakrájený salám a vše krátce podusíme. |
Moc dobrý gulášek, dala jsem jenom o trochu více vývaru, ale hustotu si zvolí každý sám. Většinou nepoužívám salám ale nějaké klobásy, které před přidáním krátce osmahnu na lžičce tuku.