Lilkový kaviár a tomatové gazpacho - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lilkový kaviár a tomatové gazpacho
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Reine Sammut |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (27%) |
ID receptu: | 58763 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
1 hrst | Bazalka |
1 ks | Česnek |
2 polévková lžíce | Citrónová šťáva |
12 ks | Lilek |
1 dl | Olej olivový |
Ingrediance na gazpacho | |
---|---|
2 dl | Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kg | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 57g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,0mg |
Vitamín E | 3,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Lilek, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Citrónová šťáva nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Lilkový kaviár a tomatové gazpacho postup přípravy receptu:
1 | Propíchané lilky vložte na 45 min. do trouby a pečte na 180°C. Až změknou a na slupce se objeví pukliny, vyjměte je z trouby, podélně rozkrojte a vyškrábejte dužinu. Tu pak vložte do cedníku a nechte hodinu odkapat. Poté ji nožem rozsekejte, osolte, opepřete, zakapejte citronovou šťávou a přidejte trochu utřeného česneku. |
2 | Rajčata rozmixujte a propasírujte. Přidejte sůl, pepř a olivový olej. |
3 | Kaviár servírujte do skleniček a zalijte ho gazpachem. |