Bramborový knedlík plněný - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový knedlík plněný
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | subrt.radek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (22%) |
ID receptu: | 58998 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
500 g | Brambory vařené ve slupce |
200 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
náplň | |
---|---|
2 ks | Cibule |
300 g | Uzené maso vařené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 601,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 71,6mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Cibule mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá, Uzené maso vařené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový knedlík plněný postup přípravy receptu:
1 | Bramborové těsto:Ve slupce uvařené, vychladlé a oloupané brambory nastrouháme.Přidáme 1 vejce, přisypeme hrubou mouku a osolíme špetkou soli, Vypracujeme těsto. Z těsta vytvarujeme váleček, který nakrájíme na silnější plátky. |
2 | Příprava náplně: na kostičky nakrájené prorostlé uzené maso orestujeme spolu s nasekanou cibulí. |
3 | Vychladlou náplní plníme plátky bramborového těsta a z každého tvarujeme kulatý knedlík. |
4 | Knedlíky vaříme ve vroucí osolené vodě 10-12 minut. |
Miluji tyto knedlíky.