Zapečená hlíva s mrkví a pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečená hlíva s mrkví a pórkem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | JanaB |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (29%) |
ID receptu: | 59048 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
150 g | Hlíva ústřičná |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
100 g | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
150 g | Pórek |
1 kávová lžička | Solamyl - bramborový škrob |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 63,5mg |
Draslík | 274,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,9mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej slunečnicový, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hlíva ústřičná, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pórek, Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečená hlíva s mrkví a pórkem postup přípravy receptu:
1 | Hlívu s pórkem nakrájíme na nudličky a mrkev nastrouháme na slzičkovém struhadle. |
2 | Na směsi oleje a másla rychle restujeme osolenou hlívu s pórkem 5 minut. Poté přidáme mrkev a restujeme ještě asi 1 minutu. Zapékací formu vymažeme máslem. |
3 | V zakysané smetaně rozmícháme Solamyl, promícháme se zeleninou a směs přendáme do zapékací formy. Povrch trochu urovnáme a formu vložíme do trouby předehřáté na 200°C. Pokrm pečeme asi 30 minut. |
Poznámka
Formu vymažeme 1 lžičkou másla.
Vynikající kombinace! :)