Francouzské čokoládové lanýže - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Francouzské čokoládové lanýže
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 59060 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
300 g | Čokoláda hořká |
125 g | Cukr moučkový |
3 polévková lžíce | Kakao - prášek |
100 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mléko plnotučné |
4 cl | Smetana ke šlehání |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 86,1mg |
Draslík | 29,7mg |
Vláknina | 996,0mg |
Vitamín A | 86,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kakao - prášek, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda hořká, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Smetana ke šlehání nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Francouzské čokoládové lanýže postup přípravy receptu:
1 | Nalámanou čokoládu s mlékem zvolna rozpustíme v horké vodní lázni. Vmícháme máslo a když se s čokoládou spojí, přidáme jeden po druhém žloutky. Nakonec vmícháme smetanu a cukr. Směs po vychladnutí uložíme ještě na 2 hodiny do chladničky. |
2 | Z připravené hmoty tvarujeme kuličky a obalujeme je v kakau. |
Vynikající! Originál lanýže to sice nejsou, ale opravdu jsou moc dobré! Doporučuju vyzkoušet!
Tyto lanýže už jsem dělala 3X a myslím že nikdy u nás doma neomrzí. Doporučuji !!!