Hrníčkové knedlíky II - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 58 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrníčkové knedlíky II
Celkový čas: | 58 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 33 minut |
Autor: | Láďa Hruška |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (37%) |
ID receptu: | 60080 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
200 ml | Mléko polotučné |
250 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 polévková lžíce | Pažitka |
2 ks | Rohlíky bílé |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1 polévková lžíce | Vepřové sádlo škvařené |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 452,4mg |
---|---|
Cholesterol | 255,3mg |
Draslík | 77,7mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 282,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Pažitka, Sůl, Vepřové sádlo škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hrníčkové knedlíky II postup přípravy receptu:
1 | Hrubou mouku v míse smícháme s mlékem a 2 žloutky, Osolíme lžičkou soli, promícháme a vypracujeme řidší těsto. |
2 | Do těsta přidáme na kostičky nakrájené rohlíky a sníh ušlehaný ze 2 bílků. Nakonec vmícháme nasekanou pažitku (nebo petržel). |
3 | Hrnky vymažeme sádlem a naplníme připraveným těstem do 3/4 výšky. Hrnky vložíme do hrnce s vodou (hladina vody má sahat po spodní část ucha). Vaříme 33 minut, potom hrnky vyjmeme z vody, necháme chvíli odstát a vyklopíme. |
Mám jedinou výhradu k poměru mouky a mléka. Buď má být v receptu více mléka nebo méně mouky. Musela jsem dost mléka přidávat, ale jinak fajn knedlíky,takže budu hodnotit kladně. Do knedlíků jsem použila petrželku a soli dala dle potřeby.Místo bílého pečiva se může použít i jiné, např. grahamové nebo sójové.