Zeleninová polévka II - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová polévka II
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62264 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
0,3 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
1 ks | Cuketa |
0,3 ks | Kedlubna |
1 špetka | Kmín celý |
1 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kořen |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
700 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 703,7mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 7g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 114,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Cuketa, Kedlubna, Kmín celý, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninová polévka II postup přípravy receptu:
1 | V kastrolu na olivovém oleji podusíme nasekanou cibuli. Přidáme očištěnou, nastrouhanou mrkev a chvíli restujeme. Potom přidáme nastrouhanou petržel, čtvrtku očištěné kedlubny a celeru. Osolíme, opepříme, okmínujeme a zalijeme vodou. Povaříme do změknutí zeleniny. Nakonec přidáme na kostičky nakrájenou cuketu a polévku jen necháme přejít varem. |
2 | Odstavíme z plotny a přisypeme nasekanou petrželku. |
Miluji taková jídla. Teplá polévka Vás v zimě nádherně prohřeje a zasytí. A opět. Dejte si ji v jakém chcete množství. Svému tělu jen prospějete.
Zeleninové polévky mám ráda, určitě ji uvařím :o))