Anglický rohlík z domácí pekárny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Anglický rohlík z domácí pekárny
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 62469 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr třtinový |
1 ks | Droždí sušené |
200 g | Eidam plátky |
3 polévková lžíce | Grilovací koření |
6 polévková lžíce | Kečup |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g | Slanina anglická |
2 kávová lžička | Sůl |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 19,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Droždí sušené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Eidam plátky, Grilovací koření, Slanina anglická nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Anglický rohlík z domácí pekárny postup přípravy receptu:
1 | Do domácí pekárny dáme na spodek vlažnou vodu. Přidáme mouku promíchanou se solí a nahoru pak cukr a droždí. |
2 | Zvolíme program těsto a necháme pekárnu pracovat. Po asi hodině a půl nám vznikne krásné vykynuté těsto. |
3 | Toto těsto nakrájíme na plátky tlusté tak 1 cm a potřeme je kečupem a posypeme je grilovacím kořením. Poté dáme nahoru slaninu a sýr a necháme 20 minut kynout. |
4 | Poté pečeme na 180 °C asi 20 minut dozlatova. |
Poznámka
Rohlíky můžeme připravit i bez pekárny a to tak, že si připravíme kvásek, smícháme ho s ostatními surovinami na těsto, necháme kynout. Další postup je už stejný.
Zkoušela jsem se slaninou i se šunkou a vždycky to bylo naprosto perfektní!