Polévka z cizrny a rajčat - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z cizrny a rajčat
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | kopacka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 65978 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Bujón slepičí |
1 ks | Cibule |
50 g | Cizrna konzervovaná |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
5 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 g | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 1,3mg |
Draslík | 607,7mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 836,9mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Bujón slepičí, Cibule, Cizrna konzervovaná, Kmín drcený, Rajčata, Sůl, Tymián sušený, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z cizrny a rajčat postup přípravy receptu:
1 | Na oleji smažíme cibuli nakrájenou na kostičky doměkka. Poté zasypeme moukou a krátce osmažíme. |
2 | Zalijeme vodou a přivedeme k varu. Rozdrobíme bujon, přidáme bobkový list, tymián, kmín, sůl a pepř. Vaříme 10 minut. |
3 | Mezitím oloupeme rajčata a nakrájíme na kostičky. Přidáme je do polévky a 10 minut povaříme. |
4 | Přidáme cizrnu a 5 minut vaříme. |
5 | Podáváme. |
Skvělá polevka
A navíc je dietní!