Vločkový chléb - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vločkový chléb
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | kopacka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 65996 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 balení | Droždí sušené |
2 kávová lžička | Kmín drcený |
100 g | Mouka žitná celozrnná |
3 polévková lžíce | Ocet vinný |
100 g | Ovesné vločky |
300 g | Pšeničná mouka hladká chlebová |
2 kávová lžička | Sůl |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 232,9mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 31,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí sušené, Kmín drcený, Ocet vinný, Ovesné vločky, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka žitná celozrnná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Pšeničná mouka hladká chlebová nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vločkový chléb postup přípravy receptu:
1 | Do pekárny dáme na spodek vlažnou vodu, ocet, sůl a ovesne vločky. Zasypeme moukami, kmínem a nahoru dáme droždí. |
2 | V pekárně necháme vypracovat těsto i upéct chleba. |