Jehněčí polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí polévka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 8447 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Cibulka jarní |
0,5 ks | Citrony |
500 g | Játra jehněčí |
1 kg | Jehněčí plec |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
120 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 836,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,9mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 36,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cibulka jarní, Citrony, Játra jehněčí, Jehněčí plec, Rýže loupaná, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí polévka postup přípravy receptu:
1 | Nejprve připravíme vývar z plecka a soli. |
2 | Jehněčí vnitřnosti očistíme, necháme cca 1min spařit ve vroucí vodě, slijeme, necháme vychladnout a nakrájíme na kousky. |
3 | V kastrolu rozehřejeme máslo a zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nasekanou jarní cibulku a vnitřnosti. Ochutíme solí, pepřem a dusíme cca 5min. Poté přidáme nasekaný kopr, 0,5l vývaru, přivedeme k varu a nasypeme rýži. |
4 | Vejce rozšleháme s citronovou štávou, solí a kapkou vývaru. Jakmile bude rýže hotová, přidáme vaječnou směs, promícháme a ihned podáváme. |