Velikonoční pomazánka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Velikonoční pomazánka
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Petuska |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 8623 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
3 ks | Okurky nakládané |
0,5 kávová lžička | Sůl |
250 g | Tvaroh jemný |
0,5 kávová lžička | Vegeta |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 172,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 770,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Okurky nakládané, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Tvaroh jemný, Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Velikonoční pomazánka postup přípravy receptu:
1 | Vejce nakrájíme na malé kostičky a smícháme s tvarohem. Přidáme nadrobno nakrájené okurky a cibuli a promícháme. |
2 | Směs dochutíme hořčicí, solí a vegetou, znovu promícháme a necháme pár hodin chladit v lednici. |
3 | Podáváme s čerstvým pečivem. |
Poznámka
Vejce natvrdo uvaříme předem.
Zdravější verze různých pomazánek, vejce i okurky jsem nastrouhala na hrubém slzičkovém struhadle. Vegetu jsem nedávala, jen trochu pepře a pomazánku jsem doplnila čerstvou pažitkou. Palec nahoru