Uzené maso vařené - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uzené maso vařené
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 9822 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
3 ks | Pepř černý celý |
500 g | Vepřová uzená plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
16% Kalorie 324 kcal
Kilojoule 1 356kJ
6% Sacharidy 23 g
25% Tuky 19 g
56% Sodík 1 g
42% Bílkoviny 24 g
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 75,0mg |
Draslík | 414,2mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Pepř černý celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vepřová uzená plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Uzené maso vařené postup přípravy receptu:
1 | Maso opereme, vložíme do vařící vody, přidáme cibuli a celý pepř. Vaříme, nejlépe v tlakové hrnci, doměkka. |
2 | Maso vyjmeme, vykostíme a nakrájíme na plátky. |
3 | Podáváme s bramborovou kaší, knedlíky, luštěninami, zeleninovým salátem a kompotem. |
Vařil jsem dnes,místo chleba použil bramborovou kaši, přidal kyselou okurku a v žaludku se po jídle rozhostilo blaho----