Velikonoční kopřivová sekaná - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Velikonoční kopřivová sekaná
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 40977 |
Kategorie: | Sekaná |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
120 g | Kopřiva |
0,5 polévková lžíce | Majoránka |
600 g | Maso mleté - mix |
120 ml | Mléko plnotučné |
50 ml | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 ks | Rohlíky bílé |
1 polévková lžíce | Sádlo vepřové škvařené |
70 g | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 76,2mg |
Draslík | 212,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 701,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 187,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kopřiva, Majoránka, Olej rostlinný, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maso mleté - mix, Mléko plnotučné, Pepř černý mletý, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Velikonoční kopřivová sekaná postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, rohlíky nakrájíme na kostičky, kopřivy spaříme a na jemno nasekáme. |
2 | Na oleji osmažíme slaninu s cibulí a necháme prochladnout. |
3 | V míse přelijeme rohlíky mlékem, v kterém jsme rozšlehali vejce, a necháme vsáknout. Poté přidáme rozmíchané mleté maso, cibuli se slaninou, kopřivy, česnek, majoránku, sůl, pepř a dobře promícháme. Sekanou vložíme do zapékací mísy, kterou jsme vymazali sádlem, a v troubě předehřáté na 190 °C pečeme zhruba 45 minut. Podáváme horké. |