Marinované kotlety s pomerančovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinované kotlety s pomerančovou omáčkou
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 41376 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
0,5 polévková lžíce | Kari koření |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Ocet vinný |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
50 ml | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Pažitka |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
100 g | Pórek |
250 g | Rýže loupaná |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vepřové kotlety |
Na vývar | |
---|---|
1 ks | Bujón zeleninový |
750 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 69,5mg |
Draslík | 464,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 134,8mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kari koření, Ocet vinný, Olej rostlinný, Pažitka, Pomerančová šťáva, Rýže loupaná, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Vepřové kotlety, Bujón zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinované kotlety s pomerančovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Kotlety lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme olivovým olejem s prolisovaným česnekem a necháme v přikryté misce marinovat. |
2 | Ve vodě 10 minut vaříme zeleninový bujón. Pórek očistíme a nakrájíme na silnější nudličky, petrželovou nať a pažitku jemně nasekáme. |
3 | Na 1 lžíci másla lehce osmažíme syrovou rýži, přelijeme 0,5 l zeleninového vývaru a pod pokličkou dusíme zhruba 20 minut. |
4 | Na rozpáleném oleji osmažíme kotlety z obou stran i s marinádou. Poté maso vyjmeme a držíme na teple. Do výpeku vsypeme pórek a osmažíme. Pórek zalijeme zbylým vývarem a povaříme. Poté do šťávy vmícháme pomerančovou šťávu, kari a ocet. |
5 | Do udušené rýže vmícháme petrželovou nať a pažitku. |
6 | Kotlety servírujeme s kopečky rýže a přelité šťávou. |