Žďárské vejce s koprem ve smetanové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 27 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žďárské vejce s koprem ve smetanové omáčce
Celkový čas: | 27 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 42426 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
2,5 dl | Mléko - podmáslí |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 ks | Pečivo pšeničné jemné máslové |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
2,5 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr smetanový tavený 45% |
10 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 545,7mg |
Draslík | 164,4mg |
Vláknina | 237,2mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kopr čerstvý, Pepř bílý, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko - podmáslí, Mouka pšeničná hladká T 650, Pečivo pšeničné jemné máslové, Smetana 33% (šlehačka), Sýr smetanový tavený 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žďárské vejce s koprem ve smetanové omáčce postup přípravy receptu:
1 | 10 vajec uvaříme v 1 litru vody natvrdo. Vaříme je 10 minut. Pak je zchladíme, oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky, které odložíme do mísy. |
2 | Do rendlíku nalijeme podmáslí, ve kterém tyčovým mixerem rozmixujeme hladkou mouku, tavený sýr a smetanu. Pomalu, za stálého míchání omáčku přivedeme k varu, snížíme teplotu a pomalu vaříme 1-2 minuty a odstavíme z plotny. Omáčku dochutíme solí a pepřem. |
3 | Omyjeme kopr a drobně ho pokrájíme. Vejce rozdělíme na talíře, posypeme koprem, přelijeme omáčkou. Podáváme s bílým pečivem. |