Třešňové pusinky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 170 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Třešňové pusinky
Celkový čas: | 170 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 150 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 43379 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
400 g | Cukr moučkový |
80 g | Kompot třešňový |
2 kávová lžička | Limetková šťáva |
1 špetka | Sůl |
5 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 15,3mg |
Vláknina | 81,6mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kompot třešňový, Limetková šťáva, Sůl, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Třešňové pusinky postup přípravy receptu:
1 | Třešně necháme okapat a potom je rozmixujeme za pomoci ručního mixéru. Bílky ušleháme do polotuha, poté do něj přimícháme limetkovou šťávu, špetku soli, moučkový cukr a nakonec třešňové pyré. |
2 | Plechy vyložíme pečícím papírem a troubu předehřejeme na 100°C. |
3 | Sněhovou hmotou naplníme zdobící sáček a na pečící papír tvarujeme pusinky. Pečeme v předehřáté troubě asi 150 minut při otevřených dvířkách od trouby. |
4 | Hotové pusinky necháme vychladnout, a poté podáváme. |