Zázvorové tyčinky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zázvorové tyčinky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 43443 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová kůra |
125 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
175 g | Hera |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
80 g | Ořechy vlašské |
100 g | Poleva čokoládová |
1 špetka | Sůl |
1 g | Višně |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 130,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 7,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Ořechy vlašské, Poleva čokoládová, Sůl, Višně, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Hera, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zázvorové tyčinky postup přípravy receptu:
1 | V míse promícháme mouku s mletými vlašskými ořechy, mletým zázvorem, vanilkovým cukrem, citronovu kůrou a špetkou soli. Kandované višně pokrájíme na malé kostičky a společně s cukrem přidáme do mísy. Nakonec přidáme Heru a vypracujeme těsto připomínající drobenku. |
2 | Plech vyložíme pečícím papírem. Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia. |
3 | Drobenkou posypeme celý pečící papír. Plech vložíme do trouby a pečeme asi 25 minut. Po upečení necháme zchladnout a krájíme na tyčinky o velikosti 1x4 cm. |
4 | Ve vodní lázni rozpustíme čokoládovou polevu a vždy každý konec zázvorové tyčinky do ní namočíme, odložíme na talíř a necháme ztuhnout. |