Plněná vejce zdobená kaviárem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněná vejce zdobená kaviárem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 43587 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1,5 kávová lžička | Kaviár |
80 g | Máslo čerstvé |
0,3 kávová lžička | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
800 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 569,1mg |
Draslík | 169,9mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kaviár, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněná vejce zdobená kaviárem postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, podélně rozpůlíme a žloutky vyjmeme. |
2 | V míse utřeme změklé máslo se žloutky a solí do hladké hmoty. |
3 | Cukrářským sáčkem plníme směsí bílky, ozdobíme kaviárem. |
Poznámka
Podáváme studené.