Francouzský celerový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Francouzský celerový salát
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 44118 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
500 g | Celer bulvový |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
0,5 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
150 g | Jogurt bílý |
1 polévková lžíce | Kapary |
2 polévková lžíce | Majonéza |
2 ks | Okurky nakládané |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 4,9mg |
Draslík | 443,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Citronová šťáva, Jogurt bílý, Okurky nakládané, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Kapary, Majonéza, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Francouzský celerový salát postup přípravy receptu:
1 | Očištěný celer nakrájíme na nudličky, vsypeme do mísy a promícháme s citronovou šťávou. |
2 | V misce smícháme jogurt s majonézou, nasekanými kapary, dijonskou hořčicí, solí a pepřem. |
3 | Celer přelijeme citronovou zálivkou a vše zlehka promícháme. |
4 | Salát podáváme ozdobený na kolečka nakrájenými okurkami a nasekanou petrželkou. |