Barevný salát s ředkvičkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Barevný salát s ředkvičkami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 56090 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Okurka salátová |
2 ks | Paprika zelená |
200 g | Ředkvička |
100 g | Salát hlávkový |
100 g | Salát Lollo Biondo |
100 g | Salát římský |
4 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Na zálivku | |
---|---|
1 polévková lžíce | Hořčice |
4 polévková lžíce | Jogurt bílý |
1 polévková lžíce | Ocet bílý vinný |
1 polévková lžíce | Ocet estragonový |
60 ml | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 502,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Okurka salátová, Paprika zelená, Ředkvička, Salát římský, Vejce slepičí, Voda pitná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Salát hlávkový, Salát Lollo Biondo, Hořčice, Jogurt bílý, Ocet estragonový, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Ocet bílý vinný nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Barevný salát s ředkvičkami postup přípravy receptu:
1 | Vejce vložíme do vroucí vody v kastrůlku, povaříme 10 minut natvrdo. Scedíme, necháme ve studené vodě vychladnout, oloupeme a nakrájíme na osminky. |
2 | Salátové listy probereme, odstraníme košťál a důkladně propláchneme pod tekoucí studenou vodou. Listy osušíme, potrháme na přiměřené kousky. Ředkvičky a salátovou okurku omyjeme, rozkrájíme na tenké plátky. Omytou papriku podélně rozřízneme, zbavíme jadřinců, pokrájíme na tenké proužky. Všechnu zeleninu vložíme do vhodné misky. |
3 | Zálivku připravíme z bílého vinného a estragonového octa, přidáme hořčici, sůl, pepř. Metlou vše dobře prošleháme a za stálého šlehání přiléváme olej. |
4 | Připravenou zálivkou přelijeme zeleninovou směs v misce, dobře promícháme, rozdělíme do čtyř salátových misek, na povrch každé položíme vařená vejce, do středu každé porce lžíci jogurtu a podáváme. |
Poznámka
Salát podáváme jako hlavní studené jídlo či studený předkrm s opečenou bagetou nebo čerstvým pečivem.