Zeleninová pánev s krůtím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová pánev s krůtím masem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | JanaB |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (29%) |
ID receptu: | 59121 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kostka | Bujón slepičí |
3 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Chilli paprička sušená |
1 ks | Cibule |
50 g | Hrášek mražený |
50 g | Kapie |
200 g | Krůtí prsa |
40 g | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 špetka | Pepř 4 barev |
100 g | Pórek |
3 kávová lžička | Protlak rajčatový sterilovaný |
1 kávová lžička | Solamyl - bramborový škrob |
300 ml | Voda pitná |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 43,8mg |
Draslík | 506,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 487,5mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,9mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bujón slepičí, Česnek, Chilli paprička sušená, Cibule, Hrášek mražený, Krůtí prsa, Olej slunečnicový, Protlak rajčatový sterilovaný, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapie, Mrkev kořen, Pepř 4 barev, Pórek, Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninová pánev s krůtím masem postup přípravy receptu:
1 | Očištěný pórek a červenou cibuli nakrájíme na půlkolečka. Oloupanou mrkev nakrájíme na malé kostičky a stroužky česneku nastrouháme na jemno. Červenou kapii omyjeme, zbavíme semínek a nakrájíme na nudličky, žampióny nakrájíme na plátky. |
2 | Krůtí maso nakrájíme na nudličky a obalíme ve škrobu. Rajčatový protlak rozmícháme ve vodě. |
3 | Maso společně s cibulí v pánvi na oleji orestujeme. Přidáme mrkev a kapii a ještě krátce restujeme. |
4 | Zalijeme rozmíchaným protlakem, přidáme žampióny, drcený pepř 4 barev, bujón a drcené sušené chilli papričky (z mlýnku). Vaříme zvolna asi 15 - 20 minut. |
5 | Poté přidáme pórek, hrášek a krátce povaříme. Nakonec vmícháme nastrouhaný česnek, necháme přejít varem a odstavíme. |
Poznámka
Podáváme s americkými bramborami.