Smažený kuřecí řízek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažený kuřecí řízek
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 63084 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Kuřecí prsa |
1 polévková lžíce | Mléko polotučné |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
25 g | Olej rostlinný |
20 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
0,3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 126,0mg |
Draslík | 409,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 100,6mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažený kuřecí řízek postup přípravy receptu:
1 | Řízek z kuřecích prsou omyjeme, osušíme a mírně naklepeme. Maso osolíme a obalíme v hladké mouce, ve vejci rozšlehaném s mlékem a nakonec ve strouhance. |
2 | Řízek smažíme na pánvi na oleji po obou stranách dozlatova. |
Poznámka
Podáváme s čerstvou zeleninou.
Neznám ve svém okolí člověka, který by neměl rád řízky. Z kuřecího masa osobně raději používám maso stehenní, řízky jsou šťavnatější. Řízky jsem smažila ve větším množství oleje, než uvádí recept. Strouhanku si připravuji doma sama ze zbylého bílého pečiva. Řízky po obalení ihned smažím, vkládám je do středně rozpaleného oleje a smažím je pozvolna. Používám řepkový olej, někdo používá i sádlo nebo mix - olej se sádlem. Vhodnou teplotu na smažení zkouším tak, že ponořím okraj řízku. Pokud se nezačal ihned smažit, tak ještě chvilku počkám. Řízky lépe chutnají pžipúravené na pánvičce, než ve fritéze.