Vepřové na houbách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové na houbách
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 70 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 6698 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
200 g | Houby čerstvé |
20 g | Houby sušené |
0,5 kávová lžička | Kmín celý |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 špetka | Pepř černý mletý |
30 g | Sádlo škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
500 g | Vepřové maso libové |
1,5 dl | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 97,9mg |
Draslík | 590,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín celý, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Houby sušené, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vepřové maso libové, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové na houbách postup přípravy receptu:
1 | Nakrájíme cibuli, necháme zpěnit na sádle a přidáme na kostky nakrájené maso, které opečeme ze všech stran. |
2 | Nakrájíme houby, které jsme předem namočili asi na 20 minut a přidáme je k masu. Přidáme sůl, kmín a pepř, podlijeme vývarem. Necháme dusit. |
3 | Pokud použijeme čerstvé houby, tak je nakrájíme na plátky a přidáváme k masu, když je již trochu změklé. |
4 | Nakonec zahustíme moukou rozmíchanou asi v 1.5 dl vody a krátce povaříme. |
5 | Podáváme s rýží, bramborem či těstovinami. |
Vepřové na houbách je výborným receptem, jehož výsledek můžete předložit své rodině a servírovat ho i návštěvě při výjimečných příležitostech. Výsledek je velice chutný a každý vás bude chválit jako perfektní kuchařinku nebo kuchaře.